SKŁADNIKI:
opakowanie serka mascarpone (250 g)
3 średnie jajka
2 szklanki mąki pszennej ( o pojemności 250 ml)
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
dodatkowo :
olej lub smalec
cukier puder
Ubijamy jajka z serkiem, cukrem waniliowym i pudrem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Jak za bardzo ciasto się klei dodajemy jeszcze mąkę. Z ciasta formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego. Ja robiłam kulki rękoma natłuszczonymi olejem.
Olej podgrzewamy i na gorący wrzucamy nasze pączki. Ja smażyłam na głębokiej patelni. Pączki smażymy na złoty kolor, same się odwracają
Upieczone pączki wykładamy na ręcznik papierowy by wchłonął resztę tłuszczu
Obtaczamy w cukrze pudrze.
SMACZNEGO
Hi Dear, are you in fact visiting this website on a regular basis, if so afterward you will absolutely obtain pleasant know-how.
OdpowiedzUsuńI'm not sure exactly why but this weblog is loading extremely slow for me.
OdpowiedzUsuńIs anyone else having this issue or is it a issue on my
end? I'll check back later on and see if the
problem still exists.
Witam, ile wychodzi tych mini pączusiów???Jakie są one w smaku?Są wilgotne?
OdpowiedzUsuńWitam,
UsuńW smaku są wilgotne i serowe, wychodzi ich około 35-40 sztuk.