sobota, 16 lutego 2019

Mini pączki z mascarpone.

Mini pączki bardzo proste i szybkie w wykonaniu, a do tego smakowite.



SKŁADNIKI:
opakowanie serka mascarpone (250 g)
3 średnie jajka
2 szklanki mąki pszennej ( o pojemności 250 ml)
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
dodatkowo :
olej lub smalec
cukier puder


 Ubijamy jajka z serkiem, cukrem waniliowym i pudrem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Jak za bardzo ciasto się klei dodajemy jeszcze mąkę. Z ciasta formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego. Ja robiłam kulki rękoma natłuszczonymi olejem.
Olej podgrzewamy i na gorący wrzucamy nasze pączki. Ja smażyłam na głębokiej patelni. Pączki smażymy na złoty kolor, same się odwracają
 Upieczone pączki wykładamy na ręcznik papierowy by wchłonął resztę tłuszczu
Obtaczamy w cukrze pudrze.







SMACZNEGO





4 komentarze:

  1. Hi Dear, are you in fact visiting this website on a regular basis, if so afterward you will absolutely obtain pleasant know-how.

    OdpowiedzUsuń
  2. I'm not sure exactly why but this weblog is loading extremely slow for me.
    Is anyone else having this issue or is it a issue on my
    end? I'll check back later on and see if the
    problem still exists.

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam, ile wychodzi tych mini pączusiów???Jakie są one w smaku?Są wilgotne?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam,
      W smaku są wilgotne i serowe, wychodzi ich około 35-40 sztuk.

      Usuń