Składniki:
4 duże udka
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
pół łyżeczki papryki słodkiej
pół łyżeczki pieprzu
liść laurowy, ziele angielskie
szczypta gałki muszkatołowej
1 czubata łyżka majeranku
sól do smaku
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny.
Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz.
Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki.
Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę.
Podajemy z pieczywem.
o prosze flaczki bez flaczków :) takie to i ja mogę jeśc :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńOj my też takie lubimy bo są szybkie do zrobienia i bardzo smaczne :) a wiadomo dzieci nie zawsze lubią flaki takie prawdziwe :)