Składniki:
6 jaj
8 łyżek cukru zwykłego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 łyżek z czubkiem kleiku ryżowego
W misce ubijać białka dodać cukier i ubić na sztywną pianę, następnie dodawać żółtka chwilkę ubić. Dodajemy kleik ryżowy (około 80-100 g troszkę więcej niż połowa torebki) i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i wylewamy do dużej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w 170 *.
Fajny pomysł :) Jeśli ciasto w środku jest mokre, to zdecydowanie dla mnie, ponieważ o wiele bardziej od biszkoptów i suchych ciast wolę te mokre i cięższe :) Zapisuję i wypróbuję!
OdpowiedzUsuńDzięki :) ciacho w środku jest takie kleiste, wilgotne ale puszyste, a w smaku też takie inne :) jedna wada w nim ;) że znikło w ciągu godziny :) polecam pierwszy raz wymyśliłam i zrobiłam i już wiem że nie ostatni :)
Usuńale super pomysł! koniecznie musze wypróbować!!
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam :)
Usuńświetny przepis:)
Usuń