Składniki:
5 plastrów schabu bez kości
2 jabłka
2 cebule
marynata:
2 łyżki musztardy ostrej
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka oleju
sól, pieprz, papryka, ulubione zioła
łyżeczka przyprawy do grilla do posypania
Schab kroimy w cienkie paski, w naczyniu mieszamy olej, musztardę, sok z cytryny, miód oraz przyprawy. Wkładamy mięso i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Patyczki najlepiej namoczyć w wodzie przed nakładaniem mięsa, bo ja zapomniałam i się troszkę podpaliły.
Cebulę i jabłka kroimy w grubą kostkę. Na patyczki nabijamy na przemian mięso, jabłka i cebulę posypujemy przyprawą do grilla i pieczemy.
SMACZNEGO
Już mi smakuje :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :) nam też posmakowało i będzie częściej robione :)
Usuń