środa, 8 czerwca 2016

Deser truskawkowy na herbatnikach.

Prosty deser z truskawkami.


Składniki:
1,5 kg truskawek
3 galaretki truskawkowe
 herbatniki kakaowe 300 g 

Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Truskawki miksujemy blenderem na gładki mus, następnie dodajemy lekko przestudzone galaretki i dokładnie miksujemy.
Formę (u mnie około 25 na 20 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy warstwę herbatników. U mnie 5 sztuk herbatników w  jedną stronę i 3 sztuki w drugą. Na herbatniki wykładamy jedną trzecią musu truskawkowego, potem herbatniki i tak do wyczerpania składników. Całość chłodzimy w lodówce około godziny.  

SMACZNEGO. 



8 komentarzy:

  1. Wszystkie 3 galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody? Czy każda w 250 ml czyli razem w 750 ml?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, wszystkie trzy galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody.

      Usuń
    2. Ok, dziękuję za odpowiedź

      Usuń
  2. Ale świetny przepis, super prosty deser a jaki efektowny.

    OdpowiedzUsuń
  3. super przepis :-) jutro zagości u mnie na stole :-) Dziękuję i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo pyszne ciastko pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń