Składniki:
1,5 kg truskawek
3 galaretki truskawkowe
herbatniki kakaowe 300 g
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Truskawki miksujemy blenderem na gładki mus, następnie dodajemy lekko przestudzone galaretki i dokładnie miksujemy.
Formę (u mnie około 25 na 20 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy warstwę herbatników. U mnie 5 sztuk herbatników w jedną stronę i 3 sztuki w drugą. Na herbatniki wykładamy jedną trzecią musu truskawkowego, potem herbatniki i tak do wyczerpania składników. Całość chłodzimy w lodówce około godziny.
SMACZNEGO.
Wszystkie 3 galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody? Czy każda w 250 ml czyli razem w 750 ml?
OdpowiedzUsuńWitam, wszystkie trzy galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody.
UsuńOk, dziękuję za odpowiedź
UsuńAle świetny przepis, super prosty deser a jaki efektowny.
OdpowiedzUsuńsuper przepis :-) jutro zagości u mnie na stole :-) Dziękuję i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPrzepysznie się prezentuje <3
OdpowiedzUsuńKolejne pyszne ciasto :)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne ciastko pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń