Nie sądziłam że wyjdą tak smaczne, z tak małej ilości składników.
Na dodatek bardzo szybciutko się je robi.
Składniki:
ćwiartka dużej główki młodej kapusty
2 jajka
2 łyżki śmietany 18 %
4 łyżki mąki pszennej
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do bigosu, kucharek
100 g sera żółtego
olej do smażenia
Kapustę siekamy, w oddzielnej misce ubijamy jajka ze śmietaną, przyprawami i mąką. Dodajemy do kapusty, mieszamy, następnie dodajemy starty ser, mieszamy.
Na rozgrzany olej wykładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Zajadamy z sosami mięsnymi, lub tak jak my z sosem słodko kwaśnym.
SMACZNEGO
Nigdy takich nie robiłam :-) z chęcią wypróbuje :-)
OdpowiedzUsuńu mnie wyszły przez przypadek :) ale okazało się że są smaczne, można dodać podsmażoną cebulkę, boczek, zioła, co komu w duszy gra :)
Usuńpozdrawiam:)
Przyznam, że placki z kapusty to dla mnie nowość. Ciekawe :)
OdpowiedzUsuńciekawe i smaczne :)
Usuńpozdrawiam:)
Wonderful, what a web site it is! This weblog provides
OdpowiedzUsuńusful facts to us, keep it up.
It's remarkable in favor of mme to have a site, which is helpful in favor of my experience.
OdpowiedzUsuńthanks admin