sobota, 8 listopada 2014

Schab w zupie cebulowej.

Propozycja na smaczny obiadek. Zamiast schabu możemy dać karkówkę lub piersi z kurczaka. Wszystkie trzy propozycje wypróbowałam ale jednak z karkówką najlepsze, tak twierdzi mój mąż.


Składniki:
5 plastrów schabu bez kości
1 torebka francuskiej zupy cebulowej ( knorr)
1 fix do potraw chińskich
pieprz
2 szklanki wody

 Schab lekko rozbijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy pieprzem.
 W dwóch szklankach wody rozprowadzamy fix i zupę. Wlewamy mieszankę na nasz schab i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy godzinę do półtorej godziny w 180 stopniach, co jakiś czas przekręcając mięsko.
Obiadek prawie sam się robi.
Ja podałam z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków.



Dodatkowo ja dodałam kostkę rosołową, ale postanowiłam nie zamieszczać tego w składnikach. Z kostką wychodzi dobrze słone co przy moim niskim ciśnieniu jest wskazane. :)

9 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. dziękuję :) fajny a za razem bardzo smaczny :)

      Usuń
  2. no i super ! o to mi chodziło, będę robić, uściski mocne Aniu ! :-***

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewciu :-* obiecałam :)
      polecam bo jest smaczne ale najlepsza jest tak zrobiona karkówka :)
      dla Ciebie też mocne uściski :)

      Usuń
  3. ja robię trochę inaczej, ale mięsko jest wyborne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. naczynie powinno być zakryte czy odkryte?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja przeważnie naczynia nie zamykam bym mogła szybciej przekręcić mięso :)

      Usuń