sobota, 8 listopada 2014

Schab w zupie cebulowej.

Propozycja na smaczny obiadek. Zamiast schabu możemy dać karkówkę lub piersi z kurczaka. Wszystkie trzy propozycje wypróbowałam ale jednak z karkówką najlepsze, tak twierdzi mój mąż.


Składniki:
5 plastrów schabu bez kości
1 torebka francuskiej zupy cebulowej ( knorr)
1 fix do potraw chińskich
pieprz
2 szklanki wody

 Schab lekko rozbijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy pieprzem.
 W dwóch szklankach wody rozprowadzamy fix i zupę. Wlewamy mieszankę na nasz schab i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy godzinę do półtorej godziny w 180 stopniach, co jakiś czas przekręcając mięsko.
Obiadek prawie sam się robi.
Ja podałam z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków.



Dodatkowo ja dodałam kostkę rosołową, ale postanowiłam nie zamieszczać tego w składnikach. Z kostką wychodzi dobrze słone co przy moim niskim ciśnieniu jest wskazane. :)

11 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. dziękuję :) fajny a za razem bardzo smaczny :)

      Usuń
  2. no i super ! o to mi chodziło, będę robić, uściski mocne Aniu ! :-***

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewciu :-* obiecałam :)
      polecam bo jest smaczne ale najlepsza jest tak zrobiona karkówka :)
      dla Ciebie też mocne uściski :)

      Usuń
  3. ja robię trochę inaczej, ale mięsko jest wyborne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. naczynie powinno być zakryte czy odkryte?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja przeważnie naczynia nie zamykam bym mogła szybciej przekręcić mięso :)

      Usuń
  5. Unquestionwbly believe that which youu stated. Your favorite justification appeared to be on the
    net the easiest thing tto be aware of. I say to you, I certainly get irked hile people consider
    worries that they just don't know about.
    You managed to hit the nail upon tthe top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a
    signal. Will probably be back to get more. Thanks

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thank you for reading my text. People who visit my site mainly read recipes and not the reason for starting my blog. Greetings.

      Usuń