Składniki:
300 ml kefiru
250 ml śmietanki 30 %
puszka ananasów
1 dojrzałe mango
opcjonalnie 2 łyżki cukru pudru
Ananasy odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki, tak samo mango. Rozdrabniamy blenderem na gładko, dolewamy kefir nadal miksujemy chwilkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy, możemy dodać cukier puder jak lubimy słodkie. Łączymy delikatnie kefir owocowy ze śmietanką, i całą masę przekładamy do naczynia, wstawiamy do zamrażalki najlepiej na całą noc. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by troszkę było lżej nakładać.
Podajemy polane sosami owocowymi, lub tak jak my zajadaliśmy z kwaskowatymi porzeczkami czerwonymi.
świetny pomysł muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńpolecam :) można dodać troszkę soku z limonki lub cytryny będą bardziej orzeźwiające :)
Usuńpozdrowionka :)
super pomysł, kolor przecudny i te porzeczki na wierzchu, mniam ! :)
OdpowiedzUsuńGorące uściski Ewciu :) a porzeczki to takie dopełnienie całości :):):)
Usuńwyglądają super, szkoda,że jestem na diecie bo ostatnio muszę się ubierać w tuniki dla puszystych, troche mi przykro, że nie spróbuję
OdpowiedzUsuńoj tam oj tam :):):)
Usuńmoże dieta przez sześć dni a siódmego troszkę przyjemności na lepszą zachętę na następne sześć dni :D
pozdrawiam:)
Cudownie orzeźwiające, pyszne musiały być :)
OdpowiedzUsuńdzięki :) i oczywiście pozdrawiam :)
Usuńoch... zjadłabym jednego albo dwa :)
OdpowiedzUsuń