Składniki:
100 g cukru
150 ml śmietanki tortowej 36 %
200 g czekolady białej
200 g wiórków kokosowych
W garnku gotujemy śmietankę z cukrem aż się rozpuści, dodajemy pokruszoną czekoladę, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy by wystygło. Jak jest chłodne ucieramy około 5 minut mikserem, dodajemy 150 gram wiórków kokosowych i mieszamy.
Resztę wiórków wysypujemy na talerzyk. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki by się dobrze schłodziły.
SMACZNEGO
Jakie słodkie! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńbardzo je lubimy :)
OdpowiedzUsuńdzięki Ewciu my też bardzo :)
UsuńPyszne, coś dla mojego męża, kokosożercy :))
OdpowiedzUsuńdziękuję :) mój nie zbyt lubi :) ale reszta domowników uwielbia takie słodkości :)
UsuńMoja babcia będzie zachwycona , uwielbia kokos ;) A Dzień Babci za pasem , więc dziękuję za świetny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :) cieszy mnie że trafiłam z przepisem :)
UsuńUwielbiam takie kuleczki, pyszności, aż ślinka cieknie:) bardzo ciekawy blog, strasznie podobaja mi się przepisy, takie moje smaki, więc obserwuję i zapraszam do siebie:)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
UsuńBoskie- zapewne lepsze niż kupne rafaello- uwielbiam takie przysmaki z kokosem w roli głównej:)
OdpowiedzUsuńDzięki Mariolu :) kupne to są kupne mają orzeszka i swój charakterystyczny smak, a te takie zwykłe i proste ale bardzo smaczne :)
Usuń