Składniki:
8 żółtek
100 g masła
pół szklanki cukru pudru
łyżka cukru waniliowego
niecałe 3 szklanki mąki pszennej
200 g orzeszków ziemnych prażonych nie solonych
szklanka mleka kokosowego
pół szklanki cukru zwykłego
Na patelnię wlewamy mleko kokosowe wsypujemy cukier i podgrzewamy bu zgęstło. Jak masa zgęstnieje wsypujemy orzeszki i chwilę podgrzewamy.
Ciasto kruche wałkujemy na placek o grubości pół centymetra, wycinamy kółka, układamy na blaszce i nakładamy na nie orzeszki. Gdy orzeszki nam za bardzo zgęstły możemy je podgrzać dolewając łyżkę mleka.
Ciastka wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 180 *.
SMACZNEGO
ślicznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńdziękuję :) bardzo smaczne chrupaczki :)
UsuńSmakowicie chrupiące :)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
Usuńpozdrowionka :)