sobota, 2 listopada 2013

Cannelloni z mięsem mielonym indyczym.

Zwyczajne danie obiadowe z pianką pomidorową.


Składniki:
makaron cannelloni
mięso indycze mielone 250 g
4 duże pieczarki
kawałek sera żółtego
2 jajka
sól, pieprz, przyprawy
sos:
4 łyżki śmietany 18 %
jajko
1/4 szklanki mleka
1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
przyprawy do smaku

Pieczarki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa mielonego. Wbić 2 jajka, dodać starty ser, doprawić przyprawami: sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek. Wymieszać.


W nasze rurki wkładamy przygotowany farsz, ja robiłam to małą szprycą cukierniczą z której odkręciłam końcówkę.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.


W misce ubijamy śmietanę, mleko, jajko i koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami. Wylewamy na nasze rurki, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 30 minut.


Jak są upieczone to zajadamy nie grymasząc:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz