poniedziałek, 4 listopada 2013

Cannelloni z serkiem z wiaderka.

Danie obiadowe na słodko.
Tak proste że zrobiła go dzisiaj moja 10-letnia córka, z lekką moją pomocą.



Składniki:
12 rurek cannelloni
pół kilograma sera białego (500 g) w wiaderku
1 jajko
2 czubate łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 czubate łyżki cukru
pianka: 2 jajka
szklanka śmietany 18 %
1/4 szklanki mleka
2 łyżki cukru

Ser miksujemy z jajkiem, mąką, cukrami.
Nasze rurki napełniamy serem, układamy w naczyniu żaroodpornym.


Śmietanę, jajka, mleko i cukier miksujemy na puszystą piankę, którą wylewamy na nasze rurki.
Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut, odkrywamy folię i pieczemy do momentu jak nasza pianka zrobi się sztywna.
Możemy zetrzeć na wierzch czekoladę I SMACZNEGO :)


2 komentarze: