Składniki:
udka kacze 4 sztuki
boczek wędzony surowy 40 dag
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
jabłka 2 sztuki
śliwki suszone 8 sztuk
kapusta kiszona torebka (50 dag)
kapusta surowa 40 dag
Boczek, czosnek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach smalcu. Wyłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć udka kacze, delikatnie obsypane curry, na ciemno złoty kolor. Wyłożyć na talerz.
Jabłka pokroić w kostkę i ze śliwkami podsmażyć, na tym samym tłuszczu. Wyłożyć do garnka w którym wszystko będziemy dusić, dodać kapustę kiszoną, trochę poddusić.
Do jabłek z kapustą dodajemy, udka oraz boczek z cebulą . Na wierzch posiekaną surową kapustę.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku , podlewamy wodą.
Dusimy wszystko razem pod przykryciem do dwóch godzin, co jakiś czas poruszamy by nie przywarło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz