środa, 9 października 2013

Babeczki biedroneczki.

Babeczki biedroneczki.
Składniki:
jajka 3 sztuki
cukier pół szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
margaryna pół kostki
proszek do pieczenia jedna łyżeczka
2 budynie malinowe duże na 3/4 litra mleka
ocet 2 łyżki
kakao łyżeczka
olej 1 łyżeczka
mleko pół litra

Jajka z margaryną i cukrem utrzeć, dodać mąkę, jeden budyń malinowy, proszek do pieczenia oraz ocet. Wszystko razem połączyć. 
Ugotować drugi budyń na mleku, dodając cukier do smaku, przestudzić.
W foremki nakładać płaską łyżkę ciasta, na to łyżkę ugotowanego budyniu. Przykryć następną łyżką ciasta. Zostawiamy sobie 2 łyżki naszego ciasta, dodajemy do niego łyżeczkę kakao i łyżeczkę oleju (by ciemne kropki nam nie utonęły w jasnym cieście).
Na babeczkach robimy kropki z ciemnego ciasta, ja robiłam je szprycą do dekoracji z okrągłym otworem.
Pieczemy około 20 minut, z przepisu wychodzi 12 babeczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz