Składniki:
4 plastry karkówki bez kości
2 łyżki musztardy
3 cebule
2 jabłka
sól, pieprz do smaku
Karkówkę posmarować musztardą, obsypać pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki.
Po godzinie, smażyć nasze mięsko na 2 łyżkach smalcu, dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić 10 minut, podlewając odrobinę wody. Potem dodać pokrojone w kostkę jabłka, dusić aż mięsko będzie miękkie. Wyłożyć mięsko w ciepłe miejsce. Doprawić solą sos, jak za rzadki to odparować, potem zmiksować na gładką masę
Podawać z babeczkami ziemniaczanymi( poprzedni mój post), oraz surówką.
Składniki:
pół główki kapusty pekińskiej
1 jabłko
1 marchew
ćwiartka papryki
sos sałatkowy paprykowo-ziołowy
Kapustę posiekać, dodać marchewkę i jabłko starte na tarce oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Polać sosem sałatkowym wymieszanym w 3 łyżkach wody i 3 łyżkach oleju.
Mniam, uwielbiam karkówkę w sosie musztardowym :)
OdpowiedzUsuńJa też:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń