Składniki:
biszkopt:
3 jajka duże
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki cukru
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 śnieżki
1 galaretka pink margarita (różowa)
1 galaretka blue curacao (niebieska)
400 ml zimnego mleka
truskawki
Rozpuścić galaretkę różową w szklance gorącej wody, to samo zrobić z niebieską (w 250 ml wody a nie tak jak na opakowaniu)
Robimy biszkopt, ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać, wylać na małą tortownice, upiec biszkopt.
Można zrobić na biszkoptach kupnych, ale swój biszkopt zawsze smaczniejszy.
Jak upiecze się biszkopt i przestygnie , wtedy powinny być przestygnięte nasze galaretki.
Ubijamy 1 śnieżkę z 200 ml zimnego mleka, dodajemy przestygniętą galaretkę. Przekładamy naszą piankę na biszkopt, układamy truskawki. To samo robimy z drugą śnieżką i galaretką.
Wykładamy na truskawki i smacznego.
ale śliczne, szkoda, że trzeba znów czekać na truskawki
OdpowiedzUsuńśliczne, proste, tanie, cierpliwie poczekamy na następne truskawki :)))
OdpowiedzUsuń