Śnieżna chatka.
Składniki:
biszkopt z 3 jajek:
jajka 3 sztuki
cukier 6 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sernik na zimno 1 opakowanie
Przygotować biszkopt, białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie połączyć. Wylać na dużą blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką, upiec.
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na cztery paski 9, 6, 4, 2, centymetrowe.
Przygotować sernik według przepisu na opakowaniu. smarować po kolei paski biszkopta, zaczynając od największego. Resztą masy udekorować wierzch.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz